Toaletter

Toaletter

hafa toalett | vägghängd & fritt stående

En vägghängd toalett gör det enkelt att hålla rent i badrummet. Både runt om men även själva toaletten som har släta ytor, både på in- och utsida och ett spolsystem med optimalt vattenflöde. Hafa Wall är en vägghängd standardtoalett där toalettlock med Soft Close™, spolsystem och en spolknapp ingår. En komplett toalett med optimalt vattenflöde och med låg vattenförbrukning.


Hafa Wall är en vägghängd standardtoalett med optimalt vattenflöde som gör att toaletten alltid spolar rent med en låg förbrukning av vatten. Hafa  Wall toalettlock med Soft Close™, spolsystem och Moon spolknapp gör din toalett komplett. En vägghängd toalett gör golvet extra lättstädat. 

Hafa fördelar:

 • Miljövänligt - Vattenmängden är reglerbar med duospolning 3/6 liter.
 • Testad och godkänd av SINTEF
 • Toalettlock med Soft Close™ 

vanliga frågor- toalett

 • Hur fungerar en toalett?

  Visst är det lite magiskt. Öppna locket. Uträtta behoven. Stäng locket för att minska risken för skvätt. Tryck på knappen för stor respekive liten sopling. 

 • Hur monterar man en vägghängd toalett?

  Att ersätta en gammal vägghängd toalett med en ny är faktiskt inte så svårt. Så länge den gamla toaletten är installerad enligt branschreglerna är det möjligt att själv ersätta den med den ny vägghängdtoalett. Om du däremot behöver byta hela det inbyggda spolsystemet eller ska byta från golvmonterad till vägghängd toalett, rekommenderar vi att du använder en installatör med våtrumsbehörighet. För då måste du börja med installationen av en ny toalettvägg, som ska befinna sig bakom cisternen, vatteninstallation, avlopp och nödvändig teknik. Se mer i monteringsanvisningen för vår vägghängda toalett.

 • Hur rengör man en toalett?

  Våra WC-stolar har en glaserad yta. Glaserade ytor är lätta att hålla rena och är beständiga mot de flesta kemikalier. Gör rent ofta så uppstår aldrig rengöringsproblem. Av hygieniska skäl bör du använda en separat trasa för rengöring av toaletten. Använd vanliga rengörings- medel avsedda för porslin i skålen och under spolkanten samt våttorka toaletten utvändigt. Undvik dock dessa rengöringsmedel till spolknappen och sitsen utan använd här istället varmvatten och tvål samt efter-torka med trasa. Detta på grund av att rengöringsmedel till porslin inte är avsett för kromade detaljer/plastmaterial och kan där- med riskera att skada spolknappen vid flitig användning. Vid kalkavlagringar eller hårt sittande smuts rekommenderar vi att man använder 50 grader varm hushållsättika: gnid in, låt verka, skölj bort. Om fläckarna är svåra bör man låta ättikan verka över natten. Rengöringsredskap, som innehåller hårda slipmedel, såsom stålull och grön fibersvamp, skall inte användas. Starka syror, t. ex. saltsyra och svavelsyra och starka alkalier, t.ex. kaustiksoda bör inte användas. Rinnande WC-stolar bör snarast repareras.

 • Hur många liter spolar en toalett?

  En modern snålspolande toalett använder ca 2 liter vatten för lilla spolningen och under 6 liter för den stora. Gamla tiders toaletter använde 8 eller till och med 12 liter vatten vid varje spolning. Trots denna enorma besparing i vattenmängd är moderna toalettstolar nästan undantagslöst bättre än äldre modeller på att faktiskt spola rent i toalettstolen. Detta beror på att skålen och vattenlåsets utformning har utvecklats för att spolningen skall bli effektivare och produkterna miljövänligare.