Duschar

Duschar

Hitta din dusch här

I vårt breda sortiment av duschar hittar du rätt dusch oavsett badrummets utförande. Nu lanserar vi Hafa Igloo Pro svarta vikduschar och Hafa Infinity, exklusiva duschar med beslag i mässing, svart eller krom. Inspireras och läs gärna mer om våra olika duschlösningar Hafa Infinity, Hafa IglooPro™ , Hafa Original , Hafa Igloo och Hafa Breeze.

Läs mer om vår dusch här

Duschhörn, duschkabin eller duschdörrar och duschväggar, vilken dusch passar dig bäst?

Vi erbjuder ett brett sortiment av duschar oavsett om du har ett stort eller litet badrum. Allt från duschkabiner till duschhörn till dörrar och väggar helt för att anpassa till badrummets mått. En dusch kan placeras på många sätt och för att skapa ditt unika badrum har vi många olika lösningar att välja mellan. Allt från nischlösningar, duschväggar och klassiska hörn i svart, krom och mässing, till svarta duschar som kan vikas och tar minimalt med plats.

vanliga frågor - duschar

 • Vad ska man tänka på när man väljer glasväggar till sitt badrum?

  Att skärma av din dusch med en glasvägg är ett elegant sätt att skydda resten av badrummet mot vattenstänk. Genom att välja fasta eller infällbara glasväggar kan man skapa en duschlösning som passar det egna badrummet. Kanske vill du ha en generös duschlösning med plats för dubbla takduschar eller ett litet duschhörn som kan fällas undan när det inte används. Oavsett vilken dusch du vill ha kan du alltid hitta en lösning som passar dig i vårt sortiment av glasväggar.

 • Vilka fördelar finns det med en duschkabin?

  Är du osäker på om väggarna i ditt badrum har rätt tätskikt? Eller vill du bara ha en vattentät lösning som inte är i kontakt med dina badrumsväggar? Då är duschkabin det säkraste valet. Om det inte finns tillräckligt med utrymme för en duschkabin i badrummet, kan du placera den någon annanstans i huset, exempelvis i källaren eller tvättstugan. Observera att rummet du placerar kabinen i måste ha golvbrunn. Duschkabinen ger dig en skön, varm dusch och förhindrar att vatten stänker på omgivningen. Vi har flera olika storlekar och former på våra duschkabiner för att passa ditt utrymme. Då våra duschkabiner har en låg höjd är de särskilt lämpliga att placera i ett utrymme med snedtak eller med låg takhöjd.

 • Finns det någon lösning för dusch i badkar?

  I ett litet badrum är det viktigt att ytan används optimalt så att alla funktioner kan få plats. Att välja duschlösning där duschens väggar kan fällas in när duschen inte används och öppnas upp som dörrar för att lätt kunna kliva in i duschen är då praktiskt och gör att du slipper ett duschdraperi som slingrar sig runt benen och ändå inte lyckas hålla vattnet på plats. Med våra infällbara glasdörrar kan du skapa en dusch som passar i ditt badrum. Välj raka eller böjda eller kombinera två stycken till ett praktiskt duschhörn. Har du inte plats att öppna dörrarna utåt rekommenderar vi de vikbara dörrarna i IglooPro-serien. Finns det en nisch i ditt badrum kan du placera en vikbar dörr i öppningen för att skapa en rymlig duschlösning utan att stjäla utrymme utanför nischen.

 • Finns det någon lösning för dusch i badkar?

  Att i ett litet badrum kunna kombinera både ett badkar och en dusch är ofta en utmaning. Genom att placera en badkarsvägg på kanten av badkaret skapar du en praktisk lösning. När du skall bada fäller du undan badkarsväggen för att skapa en öppen atmosfär mot det omgivande badrummet och när du vill använda duschen fäller du ut badkarsväggen för att skydda det övriga badrummet från stänk. Detta gör att du slipper ett duschdraperi som slingrar sig runt benen och ändå inte lyckas hålla vattnet på plats. Badkarsväggen kan kombineras med alla våra raka badkar. 

 • Vilka storlekar och färger på duschar, duschglas och profiler har Hafa?

  Vi kan erbjuda duschar i olika storlekar, de vanligaste storlekarna är 70, 80, 90 och 100 cm men här finns också duschar som går att anpassa efter ditt badrum. Vanligast är duschhörn, men vi har även duschkabiner, duschdörrar, fasta väggar och kombinationer av dessa. En duschvägg delar av åt ett håll vilket gör att badrummet varken känns avdelat eller instängt. För att skapa en mer komplett känsla i badrummet kan en duschdörr väljas. Vi har duschar med frostat, färgat och mönstrat glas och bakväggar i vitt. Den vanligaste färgen på profiler och handtag är krom, men snygga duschar i svart med svarta profiler och handtag finns också i vårt sortiment för att förstärka den svarta och rustika stilen i ditt badrum För att komplettera din dusch, finns tillbehör som släplist, duschstång, fixeringsstag, magnetlist och golvprofil för att du enkelt ska kunna montera din nya dusch.

 • Kan jag göra om garderob till en dusch?

  Det är vanligt att man vill utnyttja tex. en gammal garderob eller plats där tvättmaskin stått för att istället inhysa en dusch. Vår serie Igloo Pro har lösningar för de flesta bredder av nischer där du kan placera dörren inuti nischen, utanför, som enkeldörr eller med dubbla dörrar. Du kan behöva komplettera med tillbehör som extra hög släplist ibland om fallet på golvet inuti nischutrymmet inte är helt optimalt. Vi tillhandahåller detta, kika under Tillbehör dusch.

 • Vilken duschmodell passar ett litet badrum?

  Vi erbjuder ett brett sortiment av duschar oavsett om du har ett stort eller litet badrum. Det vanligaste är hörndusch och då är det praktiskt att kunna fälla in dörrarna för att spara yta när duschen inte används. Om dörren råkar vara nära en toalett och man är rädd att dörren kan råka slå emot toaletten, kan dörren fixeras med hjälp av ett stag. Alternativt att man kombinera fast duschvägg med en duschdörr. Om ditt badrum inte har tätskikt på väggar, kan en duschkabin vara en bra lösning. Vår nya duschkabin Breeze med extra lågt kar klarar av lågt till tak och ändå ha bra med utrymme för dusch, vilket ger ett optimalt användande av duschutrymme i ett litet badrum. Önskar du placera en dusch i ett hörn med fönster lite för nära intill så är Igloo Pro U lösningen på detta. Den kan sättas i varierande vinkel i hörnet och på så sätt utgör ett fönster inget hinder för en hörndusch.