Sköt om ditt badrum

Skötselråd för ditt badrum

Sköt om din badrumsinredning

Tack för att du funderar på, eller köpt en produkt från Hafa! Vi har mer än 60 års erfarenhet av att utveckla badrumsinredning med noga omsorg om hållbarhet och premium kvalitet. Här har vi samlat information om hur du på bästa sätt tar hand om din badrumsinredning från oss för att de ska hålla över tid. 

Här kan du läsa ännu mer.

Badrumsmöbel Hafa Edge

Badrumsmöbler

Våra badrumsmöbler är anpassade för badrummet och gjorda i fukttåliga material. Se till att badrummet har god ventilation och undvik placering nära badkar eller dusch. Torka alltid bort vatten som hamnar på möbeln. Rengöring av våra möbler sker enklast med en fuktig trasa med eventuellt lite vanligt miljövänligt rengöringsmedel. Du ska undvika rengöringsmedel och produkter som innehåller slipmedel, syror, ammoniak, aceton eller andra kemikalier.

Se alla våra badrumsmöbler här
Badkar och Massagebadkar

Badkar & Massagebadkar

Rengör karet efter varje bad för bästa hållbarhet. Torka med en mjuk trasa för att undvika kalkbeläggningar. Om akrylytan skulle skadas eller repas finns Clean & Shine Bathroom som rengör och eliminerar mindre märken samt repor. Vid djupare repor/skador, polera med ett milt polermedel. Håll bakterier borta och rörsystemet rent med hjälp av våra rengörings- och desinfiktionsprodukter från Spacare. 

Se alla våra massagebadkar här
Gjutmarmor/Sanitetsporslin

Gjutmarmor/Sanitetsporslin

För bästa resultat, använd Clean & Shine Bathroom. Det rengör, polerar och skyddar utan att skada materialet i en och samma behandling. För daglig rengöring rekommenderar vi ett milt rengöringsmedel. Använd aldrig slipande rengöringsmedel eller redskap. Vid svårare märken eller missfärgningar kan ättiks- och vinsyra användas.

Se alla våra handfat här
Duschar

Duschar

Vid vardaglig städning rekommenderar vi att ni använder en duschskrapa. Missfärgningar tas bort med citron eller vinsyra; skölj noga efteråt. Kalkfläckar tas bort med 50 grader varm hushållsättika: gnid in, låt verka, skölj bort. Upprepa om fläckarna är svåra. Fettfläckar tas bort med rödsprit. Använd inte rengöringsmedel som är etsande, syrahaltiga eller slipande eftersom det kan ge bestående skador på ytan.

Se alla våra duschar här
Duschset / Takdusch

Duschset / Takdusch

Ta dagligen bort tvål- och kalkrester med en fuktig trasa. För att hålla kalken borta från duschens vattensil är alla våra takduschar och duschset försedda med antikalkfunktion. Drag handen över de gummiklädda vattenhålen efter varje dusch så håller du kalken borta. Använd inte rengöringsmedel som är etsande, syrahaltiga eller slipande eftersom de kan göra bestående skada på förkromning, lackering, förgyllning etc.

Se alla våra takduschar här
Blandare

Blandare

Ta dagligen bort tvål- och kalkrester med en fuktig trasa. Använd inte rengöringsmedel som är etsande, syrahaltiga eller slipande eftersom de kan göra bestående skada på förkromning, lackering, förgyllning etc.

Se alla våra blandare här